ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η ψήφος την Κυριακή, απαιτεί «Ψυχρή Λογική» από κάθε ψηφοφόρο.

0
200

Η δημοκρατία είναι παραγωγική μόνον όταν ο πολίτης γνωρίζει ΤΙ ψηφίζει και ΓΙΑΤΙ το ψηφίζει.

Η κακοδαιμονία της Ελληνικής κοινωνίας οφείλεται κυρίως στην έλλειψη αυτής της βασικής παραδοχής.

Και εδώ είναι η μέγιστη ευθύνη των ψηφοφόρων που θα πρέπει πραγματικά να κατανοήσουν την δύναμη που τους παρέχει η άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος αλλά και την τεράστια ευθύνη που συνοδεύει αυτή την δύναμη.

Όταν π.χ. το 2009 το Πρώτο Θέμα διαβεβαίωνε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έσβηνε τα χρέη στις τράπεζες, εντός είχε τέσσερις ολοσέλιδες τραπεζικές διαφημίσεις. Ο πολίτης όφειλε να καταλάβει…….

Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με το δημοψήφισμα. Ακούμε κραυγές για τους «κακούς ξένους τοκογλύφους» που εκβιάζουν τους πολίτες για να ψηφίσουν «ΝΑΙ». Γιατί δαιμονοποιούμε τα αυτονόητα;

Είναι απολύτως λογικό οι δανειστές να θέλουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που υπό το βάρος του «ΝΑΙ» θα υποχρεωθεί να δεχθεί τις θέσεις τους. Είναι αναμενόμενο να θέλουν ένα αποτέλεσμα που θα τους φέρει σε θέση ισχύος στην διαπραγμάτευση. Καμία συνωμοσιολογία, ψυχρή λογική.

Όπως απόλυτα αναμενόμενη είναι η στάση εντόπιων πολιτικών δυνάμεων. Η υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος από τον Κώστα Σημίτη στην ΕΚΤ, της Γερμανίας δηλαδή, καθιστά αυτονόητη την υποστήριξη δυνάμεων που θα προωθούν τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Σε πολιτικό ή εκδοτικό επίπεδο. Σημίτης, Σαμαράς, Παπανδρέου, Πάχτας, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου κλπ δεν εξελέγησαν επειδή υπηρέτησαν τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Αλλά το σύστημα εξάρτησης από την Γερμανία που με την σειρά του τους προωθούσε μέσω του ελεγχόμενου εκδοτικού συστήματος.

Εάν υποστηρίξουν το «ΟΧΙ» πλήττουν τα ίδια τα συμφέροντα τους.

Η ψήφος λοιπόν την Κυριακή, απαιτεί ψυχρή λογική από κάθε ψηφοφόρο.

Υ.Γ. Ακούστε τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στις 30/09/2011, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τα μέτρα της τότε κυβέρνησης:

{videobox}sab3shGAC28{/videobox}

Ο ίδιος σήμερα σας ζητάει να ψηφίσετε ΝΑΙ!!. Απίστευτο…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here