Δύναμη Ελπίδας με Υπερκομματική Συμμαχία

0
270

Την ανεξάρτητη και ανανεωτική υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ανακοίνωσε ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω από 16 χρόνια.

Η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα του CINEMAX στην Κηφισιά.

Μια αίθουσα που αποδείχθηκε τελικά μικρή, καθώς οι πολίτες από την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, που έδωσαν το παρών τους δεν χωρούσαν να μπουν μέσα στην αίθουσα που ήταν γεμάτη, ακόμα και όρθιους, αφού τα 290 καθίσματα, ακόμα και τα σκαλάκια δεν έφταναν για όλους και συγκεντρώνονταν μέχρι την εξωτερική είσοδο του σινεμά! 

Εντυπωσιακή ήταν και η αρχή της παρουσίασης με οπτικοακουστική παραγωγή σε γιγαντοοθόνη, όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 36 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε το βίντει με την επίσημη παρουσίαση των 36 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων: 

{videobox}oxegZipSGUc{/videobox}

Ακολούθησε ένα βίντεο με φωτογραφίες του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και της οικογένειάς του στο πάρκο της Κηφισιάς, ενώ παράλληλα η αφηγήτρια μας έδωσε στοιχεία για τη ζωή του αλλά και τον αγώνα του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαιρετισμό με βιντεοσκοπημένο μήνυμα απηύθυναν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος και ο ευπατρίδης και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Γιάννης Μελάς.

Παρουσίαση με Ισχυρή δυναμική

«Δύναμη Ελπίδας, Συμμαχία Πολιτών» το όνομα του νέου συνδυασμού του Γιώργου Θωμάκου και η πρώτη του επίσημη παρουσίαση έδειξε σαφώς μια ισχυρή δυναμική στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος με μια πολύ δυνατή ομάδα για τον καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα ωραία και μεγάλα δημιουργούνται από γενναίες αποφάσεις και σήμερα έχουμε την εμφάνιση της «Δύναμης Ελπίδας», δύναμης, που εσείς οι πολίτες μάς τη δίνετε για να ξεκινήσουμε και ελπίδας, που εμείς όλοι θα τη φέρουμε στην πόλη μας.

Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θέλουμε να μας εμπιστευτείτε, είμαστε ένας συνδυασμός ελεύθερος ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που η συμμετοχή του καθενός και της καθεμιάς είναι ισότιμη. Όλοι συναποφασίσουμε και καταλήγουμε στις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την τοπική κοινωνία».

Παράλληλα ο κ. Θωμάκος έδωσε το στίγμα του συνδυασμού και έθεσε το πλαίσιο των αρχών πάνω στο οποίο κινείται το πρόγραμμα και η υποψηφιότητά του:

«Είμαστε συνδυασμός απόλυτα προοδευτικός και ριζοσπαστικός ως προς τη νέα διοίκηση του Δήμου μας και ως προς τους πολίτες», είπε και συνέχισε: «Διαφάνεια, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειλικρίνεια, ανεξαρτησία στην Αυτοδιοίκηση, είναι οι αρχές μας και μάλιστα και πάνω από όλα σεβασμός στον πολίτη και δημόσιο ήθος».

Ο Γιώργος Θωμάκος τάχθηκε υπέρ των υπερκομματικών συνεργασιών τονίζοντας:

«Θέλουμε τη συνεργασία με όρους ανεξάρτητους. Δεν έχει σημασία στον Δήμο αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, σημασία έχει το τι μπορείς να κάνεις για τον άνθρωπο. Θέλουμε να μετρηθούμε με τη μεζούρα της ανθρωπιάς και όχι του κομματισμού».

Ξεχωριστές παρουσίες

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ, Παναγιώτης Κανακάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Αναγνωστάτος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών, Δημήτρης Αγγελίδης, με τους οποίους το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται να αναδύεται κοινή πολιτική πλατφόρμα για κοινή κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές του Μαίου.

Βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του Γιώργου Θωμάκου, όπως τις περιέγραψε ο ίδιος, αποτελούν:

«Η κοινωνική πολιτική, η αυξημένη φροντίδα για τα παιδιά, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, το πάρκινγκ, η ηλεκτροδότηση, η απελευθέρωση των πεζοδρομίων, η διασφάλιση ενός ομαλού και τοπικού κλίματος επιχειρηματικότητας, οι πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές».

Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα δοθεί στην αστική ανάπτυξη με οικονομικό τρόπο. «Θα είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο θα συνδυαστούν οι επιστήμες των οικονομικών, του marketing, των χρηματοοικονομικών, της δημόσιας διοίκησης, του χωροταξικού σχεδιασμού και του περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη.

Όλα με σχέδιο και απολύτως μετρήσιμα», όπως διαβεβαίωσε ο κ. Θωμάκος, αλλά και καινοτόμες ιδέες που δεν θα μείνουν στα χαρτιά, όπως είναι: «Αναβίωση συνοικιακών συμβουλίων – λειτουργία Επιτροπών Γειτονιάς, Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικότητας, τοπικό Σύμφωνο Επιχειρηματικότητας, δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και φυσικά ίδρυση ειδικού γραφείου χορηγιών για την εφαρμογή ευέλικτου προγράμματος εξεύρεσης χορηγιών ενίσχυσης των πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών σκοπών του Δήμου».

Ο κ. Θωμάκος παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του προγράμματός του για τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα «Καλλικράτης», τονίζοντας: «Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης με δημοψήφισμα να ερωτηθούν αν επιθυμούν ο Δήμος τους να διεκδικήσει προς την κεντρική κυβέρνηση την αυτοτέλειά του». 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τόνισε: «Το αύριο του Δήμου μας, ξεκινά σήμερα. Δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ. Τα πράγματα αλλάζουν στην πόλη μας. Έρχεται η αλλαγή. Θα νικήσουμε».

Δείτε απόσπασμα από την βιντεοσκοπημένη ομιλία του Γιώργου Θωμάκου:

{videobox}sfDEd92bGcU{/videobox}

Ο κ. Θωμάκος εντυπωσίασε με την μεστότητα και απλότητα του λόγου του κάνοντας το ακροατήριο να χειροκροτεί συχνά. Ιδιαίτερα όταν αναφερόταν στη λύση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Στο τέλος της παρουσίασης όλοι οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να συγχαρούν τον Γιώργο Θωμάκο και να μιλήσουν με τους συνεργάτες του.

Για να δείτε τις παρακάτω φωτό, σε μεγάλο μέγεθος, από την εντυπωσιακή σε μέγεθος συγκέντρωση πολιτών από την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, που έδωσαν το παρών τους στην παρουσίαση, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:75 limit=8}

{jcomments on}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here