ΕΚΤΑΚΤΟ-Η υψηλή θερμοκρασία «χτυπάει» τον κορωνοϊό!

0
440

Ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για τον κορωνοϊό στέλνουν τρεις ειδικοί επιστήμονες, η Ελένη Γιαμαρέλλου, ο Αθανάσιος Τσακρής και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η άνοδος της θερμοκρασίας περιορίζει τη δράση του ιού.

Η Λοιμωξιολόγος, Ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας μειώνει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι «έκαναν μια προσομοίωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, βρέθηκε ότι αν η θερμοκρασία του Μαρτίου ανέβει 1 βαθμό και η υγρασία 1%, τότε η μετάδοση του ιού μειώνεται στο 45%.»

Από την πλευρά του ο διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής αναφέρει ότι:

«Η θερμοκρασία παίζει ένα ρόλο. Έχουν γίνει και κάποιες μελέτες τώρα για τον νέο κορωνοϊό που δείχνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα».

Και συμπλήρωσε:

«Ακόμη και ένας βαθμός Κελσίου, μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού». Σε κάθε περίπτωση, όμως – όπως έσπευσε να διευκρινίσει – αυτό «δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης.

«Είναι ένα ιός ο οποίος δεν αγαπάει τον καλό καιρό, και να μας βοηθήσει και αυτό στην μείωση της εξάπλωσης του ιού στην πατρίδα μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει η καμπύλη να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here