Η 20η συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CIVEX) στο Divani Caravel στις 20-21/09/18.

0
571

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, η 20η συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις» (CIVEX) με θέμα «Προκλήσεις ασφάλειας πολιτών – Περιφερειακές και τοπικές προσεγγίσεις».

Η επιλογή της Αθήνας προέκυψε μετά από ψηφοφορία των μελών της Επιτροπής μεταξύ τριών πρωτευουσών, μετά από εισήγηση του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς και Μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Νίκου Χιωτάκη.

Έτσι λοιπόν στην Αθήνα θα βρεθούν τα περίπου 150 μέλη, δημοτικών και περιφερειακών αρχών από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν τον τρόπο συνεργασίας μεταξύ τους προκειμένου να βρεθεί λύση. 

 Βασική ιδέα είναι ότι τα κράτη μέλη είναι κατά βάση υπεύθυνα για την ασφάλεια, όμως οι πόλεις και οι περιοχές αποτελούν συχνά το πρώτο επίπεδο διακυβέρνησης που καλείται να αντιμετωπίσει την κρίση και, ως εκ τούτου, αποτελούν τους τόπους όπου προκύπτουν τα προβλήματα, αλλά και μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου θα είναι ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η 20η συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών φιλοξενείται στην Αθήνα από τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ασφάλεια των πολιτών έχει πολλά επίπεδα και πολλά από αυτά είναι εύκολο να λυθούν απλώς με επαρκέστερη αστυνόμευση, κάτι που μπορεί εύκολα να το διαγνώσει ο καθένας χωρίς να χρειαστεί να παραστεί σε κάποια διάσκεψη κορυφής.

Όσον αφορά τον παγκόσμιο τρόμο για μαζικά χτυπήματα ίσως θα μπορούσε να βρεθεί μια παγκόσμια λύση. 

Λιγότερη αδικία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια όμως και κάτι τέτοιο δεν φαντάζει λύση εφικτή ας εντοπίσουμε τουλάχιστον τρόπους όπου οι υπαίτιοι θα εντοπίζονται πριν από το χτύπημα και όχι μετά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here