Μιλάμε πλέον για Τραγωδία!…Ραγδαία αύξηση των θανάτων από πυρκαγιές σε κατοικίες.

0
343

Αγγίζουν τους 20 οι νεκροί μόνο τον Δεκέμβριο!..

Με έναν απολογισμό που είχε κάνει στις 20 Δεκεμβρίου ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α. και Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, οι νεκροί από πυρκαγιές σε κατοικίες μέσα στο 2021 ξεπερνούσαν τους 70.

Τις επόμενες δύο ημέρες είχαμε τουλάχιστον πέντε θύματα ακόμα, γεγονός που πλέον μετατρέπει την κατάσταση σε τραγωδία…Κάτι που τόνισε σε άλλη μια ανάρτησή του χθες, ο κ. Γκουρμπάτσης, κάνοντας λόγο για «έγκλημα» για το οποίο «δεν παρεμβαίνει κανείς».

 

Τζάκια, σόμπες, ηλεκτρικά σώματα και άλλα αυτοσχέδια μέσα θέρμανσης είναι στην πλειοψηφία τους οι «ένοχοι» και αν σκεφτούμε πως διανύουμε μια περίοδο όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι τιμές στην ενέργεια συνεχώς ανεβαίνουν, δυστυχώς είναι αναπόφευκτο το ότι η «μαύρη λίστα» θα αυξηθεί καθώς ο κόσμος κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει ζεστός και να μην πεθάνει από το κρύο…

Γιατί δεν μιλάμε για μεγάλες δασικές ή βιομηχανικές πυρκαγιές που μπορούν να δώσουν πολλά θύματα, αλλά για – συνήθως – μικρές εστίες που προκαλούνται σε σπίτια, παραπήγματα και αποθήκες στην προσπάθεια των ανθρώπων να έχουν μια κάποια θέρμανση.

Σήμερα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους. Μια 82χρονη στον Θεολόγο Φθιώτιδας, όταν άρπαξαν φωτιά τα ρούχα της από το τζάκι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί και ένας 90χρονος σε μονοκατοικία στο Γκάζι, ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς, χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν νεκρός.

Πρόκειται πιθανότατα για ρακοσυλλέκτη, ο οποίος είχε πολλά αντικείμενα στο σπίτι του γι’ αυτό και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο 90χρονος είχε ανάψει κάποια θερμάστρα για να ζεσταθεί από την οποία πιθανόν ξεκίνησε η φωτιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here