«Νεκρά κηδεύεται η Ελλάς υπό Βουλής εγκληματιών…..»

0
322

Είναι γνωστό σε όλους μας «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη το 1893 και η επώδυνη ήττα της Ελλάδος το 1897 από τους Τούρκους και η «επιβολή» από τις ξένες δυνάμεις η χώρα να πάρει δάνειο 170 εκατομμυρίων χρυσών λιρών.

Γιατί να πάρουμε αυτό το δάνειο;;

Μα για να αποπληρώσουμε τα χρέη από τα δάνεια που μας είχαν δώσει από το 1821 μέχρι τότε, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πτώχευσης του 1893 και της υπέρογκης αποζημίωσης που επέβαλαν οι «φίλες προς ημάς δυνάμεις» προς όφελος της Τουρκίας από την ήττα του 1897.

Τότε παράλληλα επεβλήθη στην Χώρα Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος με αποτέλεσμα την ντροπή και την αγανάκτηση στην ψυχή των παππούδων μας με ταυτόχρονο ξεπεσμό στην συνείδηση των Ελλήνων της Κυβέρνησης και των πολιτικών.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της εποχής στην εφημερίδα «Το Άστυ» : «Νεκρά κηδεύεται η Ελλάς υπό Βουλής εγκληματιών. Δεν παρακάθηνται εν αυτή πατέρες του έθνους, αλλά ενεδρεύουν στυγνοί συνομώται κατά της τιμής και του μέλλοντος της πατρίδος».

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;;

Ας συνεχίσω όμως για λίγο την ιστορία.

Ο βασιλιάς παρεμβαίνει και επιβάλλει στο πολιτικό σκηνικό 2 προσωπικότητες, τον Πρόεδρο της Βουλής Αλέξανδρο Ζαίμη και τον τραπεζίτη Στέφανο Στρέϊτ. Ο πρώτος αναλαμβάνει Πρωθυπουργός και ο δεύτερος Υπουργός Οικονομικών.

Εγκαταστάθηκε ο Έλεγχος και μας έδωσαν το δάνειο των 170 εκατομμυρίων χρυσών λιρών. Ξέρετε πόσα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του κράτους; Μόνο 20 εκατομμύρια χρυσές λίρες. Τα υπόλοιπα 170 εκατομμύρια τα πήραν αμέσως οι «φίλες δυνάμεις» για κάλυψη προηγούμενων οφειλών μας.

Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάστηκαν για την εξόφληση αυτών των 170 εκατομμυρίων; 80 χρόνια, δηλαδή αυτό το δάνειο το ξοφλήσαμε το 1978 !!

Ο Στρέϊτ μόλις ολοκληρώθηκε ο δανεισμός απεχώρησε από τον υπουργικό θώκο, όπως είχε δεσμευθεί.

Δεν πιστεύω συνειρμικά το μυαλό σας να πήγε στον τεχνοκράτη τέως πρωθυπουργό μας κ. Παπαδήμο, δεν πιστεύω να σκεφτείτε ότι με τα 3 μνημόνια που έχουμε δεθεί χειροπόδαρα θέλουμε άλλα 80 χρόνια για να τους ξοφλήσουμε, δεν πιστεύω να μην πιστεύετε τους κυβερνώντες.

Εγώ πάντως που δεν τους πιστεύω, που χάζεψα όταν στην προηγούμενη έκθεση των τεχνοκρατών της Τρόικα διάβασα ότι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει το 2045!!……συμφωνώ με τα γραπτά της εφημερίδας «Το Άστυ» του 1898 «Νεκρά κηδεύεται η Ελλάς υπό Βουλής εγκληματιών…..»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here