Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Ελλάδα με «Golden Visa».

0
316

Μπορεί ένας Τούρκος υπήκοος να αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα και να πάρει την άδεια παραμονής στη χώρα, αλλά και «διαβατήριο» για ευρωπαϊκές δραστηριότητες; Απάντηση: Ναι, μπορεί!

Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Ελλάδα με «χρυσή βίζα»!

Κι αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, σας αποκαλύπτουμε ότι ήδη συμβαίνει στον Έβρο με τις «Golden Visa» που δίνει η Ελληνική κυβέρνηση στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Τούρκους πολίτες, βάσει ενός προγράμματος που εφαρμόζεται αρκετά χρόνια στη χώρα μας και μέσω του οποίου οι πολίτες τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 ευρώ και πάνω εξασφαλίζουν πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Αν και η μεγάλη πλειονότητα των ξένων που εκμεταλλεύτηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την ονομασία «Golden Visa», προέρχεται από την Κίνα, ακολουθούν όμως οι υπήκοοι Τουρκίας και Ρωσίας.

Οι Τούρκοι προτιμούν να αγοράζουν ακίνητα στον Έβρο και στη Θράκη, αλλά και την Καβάλα, αυτό όμως προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα και ανησυχία, επειδή για την…ευαίσθητη Εθνικά περιοχή της Θράκης υπάρχει ένας επιπλέον και μάλιστα εξαιρετικά σοβαρός λόγος να εξετάζονται οι αιτήσεις Τούρκων.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν φαίνεται να ελέγχονται σωστά αυτοί που μπαίνουν από την Τουρκία και αγοράζουν ακίνητα αξίας πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για αγορά ακινήτων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τους πρώτους μήνες του 2022 να έχουν φτάσει στις 11.049 οι άδειες παραμονής ξένων, με μικρή αύξηση το α’ τρίμηνο.

Από τις 2.372 αιτήσεις χορήγησης αρχικής άδειας διαμονής που κατατέθηκαν το διάστημα Μάρτιος 2021-Μάρτιος 2022 έχει εκδοθεί το 46%, που αντιστοιχεί σε 1.080 εκδοθείσες αρχικές άδειες διαμονής επενδυτή.

Το πρόβλημα που αφορά τον νομό Έβρου και την περιφέρεια συνολικά είναι ότι κυρίως Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν τα ακίνητα και εξασφαλίζουν άδειες παραμονής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν εταιρίες και άτομα (δικηγόροι, κτηματομεσίτες) που σε συνεργασία με ξένους αγοράζουν διαμερίσματα σε εξευτελιστικές τιμές, τα οποία μετέπειτα τα πωλούν στους ξένους, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ από αυτή τη διαδικασία.

Κόλπο με υπερτιμολογήσεις ακινήτων

Με «Χρύσα Βίζα» για ακίνητα στον Έβρο - Ελεύθερη Θράκη

Οι τελικοί αγοραστές λαμβάνουν την άδεια παραμονής στη χώρα μας μέσω του προγράμματος «Golden Visa», αλλά το…κόλπο που έχει στηθεί στην Ελλάδα, και ήδη ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, αφορά τις υπερτιμολογήσεις ακινήτων.

Ένας Τούρκος μπορεί να ιδρύσει μια εταιρία με έδρα τον Έβρο ή άλλο νομό της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜΘ μόνο για να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου που στα χαρτιά θα φαίνεται ότι κοστίζει πάνω από 250.000 ευρώ και αφού το αγοράσει να εξασφαλίσει «Golden Visa» για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Το ακίνητο αυτό μπορεί να είναι στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή ή στην Καβάλα, όπου φαίνεται να δείχνουν μια…προτίμηση οι Τούρκοι, και να μην κοστίζει τα συγκεκριμένα χρήματα αλλά πολύ λιγότερα. Γι’ αυτό και διεξάγονται ήδη έρευνες για να ανακαλύψουν εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και εάν υπάρχουν παρανομίες.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως οι Τούρκοι μπαίνουν στη Θράκη μας με αυτόν τον τρόπο και μπορούν να δημιουργήσουν δικούς τους «πυρήνες» στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί. Οι ντόπιοι κάτοικοι εκπέμπουν SOS και καλούν τις Αρχές να ερευνήσουν καλύτερα το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here