Πολιτικές Κόντρες για τα μάτια του…Στ. Κολοκούρη…του Δημήτρη Τερζή.

0
256

Ποιος απέπεμψε ποιον; Ποιος παραίτησε ποιον;

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μάτια των κ.κ. Κολοκούρη και Τσουβάλα.

Αφορμή στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση γιατί αναβάθμισε τον κ. Κολοκούρη (από υπαρχηγό σε αρχηγό) και γιατί επανέφερε στην ενεργό δράση τον κ. Τσουβάλα ως γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, απ’ τη στιγμή που και οι δύο είχαν αναμιχθεί στο Μάτι.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επετηρίδα (που ισχύει για τους εν ενεργεία αξιωματικούς), αλλά που ωστόσο δεν ισχύει για τον κ. Τσουβάλα, ο οποίος είχε πάει σπίτι του.

Να σημειωθεί ότι στις 23 Αυγούστου 2018 (όταν κάηκε το Μάτι) ο Στέφανος Κολοκούρης ήταν διοικητής της ΕΜΑΚ.

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για fake news υποστηρίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως:

«Σε ερώτηση της κ. Σαμαρά από το News247 γιατί η Ν.Δ. αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε Fake news σε ζωντανή μετάδοση. Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση. Δημοσίευσε 2 ΦΕΚ (Αύγουστος 2018 και Φεβρουάριος 2019) που παρουσίαζαν την άνοδο στην ιεραρχία του κ. Κολοκούρη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εν προκειμένω η κυβέρνηση έχει δίκιο και η παρανόηση οφειλόταν σε λάθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξηγούμαστε: Επί ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το Μάτι όντως αποπέμφθηκαν ο αρχηγός της Αστυνομίας (Τσουβάλας) και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής (Τερζούδης), και όχι ο Στέφανος Κολοκούρης.

Συνεπώς το λάθος εντοπιζόταν στο ένα από τα δύο πρόσωπα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και η Ν.Δ. από την πλευρά της δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, από τη στιγμή που επανέφερε από την αποστρατεία τον αποπεμφθέντα Κωνσταντίνο Τσουβάλα και έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής τον κ. Κολοκούρη, ο οποίος έγινε υπαρχηγός τον Φεβρουάριο του 2019 και είναι ανάμεσα στους υπόλογους στη Δικαιοσύνη για το Μάτι.

Την πραγματική διάσταση των γεγονότων εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας:

«Γνωστοί άγνωστοι έγιναν για τον κ. Μητσοτάκη όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ.

Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία αναβάθμισε τον κο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, τον οποίο καρατόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μάτι και νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης αλλά και τον κο Κολοκούρη, νυν Αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε. Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός».

Μόνο που τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κ. Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κ. Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής…».

Υ.Γ. Ποιους δεν ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Ποιους δεν ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός, αλλά τους ήξερε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here