Προχωρούν τα έργα ανάπλασης της «Αλάσκας» στην πλατεία Κεφαλαρίου.

0
1048

Στην πανέμορφη πλατεία Κεφαλαρίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης της «Αλάσκας».

Πρόκειται για ένα έργο που η σημερινή Δημοτική Αρχή ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητές της και η ολοκλήρωσή του εντός του 2019 θα προσθέσει μια νοσταλγική νότα στο αστικό περιβάλλον της πόλης μας.

Το νέο κτήριο της «Αλάσκα» σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι εναρμονισμένο με το άμεσο αλλά και ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται μέσα στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς αλλά και σε σημείο με σημαντικές τουριστικές υποδομές και υψηλή εμπορική κίνηση.

Η μορφή της νέας «Αλάσκα» διατηρεί τα χαρακτηριστικά της μελέτης (1960) του σημαντικού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Παπαγεωργίου-Βενετά, στο κτίσμα, εναρμονισμένα με τα σύγχρονα στοιχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το ισόγειο κτίσμα διατηρεί την λιθοδομή στην τοιχοποιία του και μάλιστα στις ίδιες θέσεις με το αρχικό κτίσμα της Αλάσκα του 1960.

Επιπλέον στον όροφο και τα περιφερειακά κτίσματα κυριαρχούν μεγάλα ανοίγματα και επιφάνειες χωρίς έντονη αρχιτεκτονική μορφολογία ώστε να αναδεικνύεται το αρχικό κτίσμα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Κατόπιν προσφυγής του Γιάννη Καπάτσου, Ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου Κηφισιάς, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διατάσσει την άμεση διακοπή εργασιών στην «Αλάσκα» σύμφωνα με τον  Αρ. απόφασης Ν147/23-4-2019!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διότι:

«Αυτό που επιχειρήθηκε από πλευράς Δήμου δεν είναι η αναβίωση του παλιού κτηρίου αλλά η νομιμοποίηση όλων των εκτρωμάτων πού έχουν γίνει τις 3 τελευταίες δεκαετίες.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή επέλεξε την εύκολη λύση. Προκήρυξε διαγωνισμό για καφετέρια και χώρο εστίασης 800τ.μ.».

ΜΗΠΩΣ επικρατεί πλήρης σύγχυση στον προσφεύγοντα  σχετικά με την πρόταση του τέως Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη για τα παράνομα τετραγωνικά των 782,79 τ.μ.!!…..βλέπε άρθρο με τίτλο «Η «ΑΛΑΣΚΑ» Μια Ιστορική Αναδρομή στο Δ.Σ. στις 15/05/13»  που δημοσιεύθηκε στις 09/04/19.

ΜΗΠΩΣ επικρατεί πλήρης σύγχυση στον προσφεύγοντα σχετικά με την αναβίωση του παλιού κτηρίου με τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά, βλέπε άρθρο με τίτλο «Η ΑΛΑΣΚΑ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ!!……μια παλιά αναμνηστική ταινία που θυμίζει στους Κηφισιώτες το πάλαι ποτέ επιβλητικό χώρο στο Κεφαλάρι» που δημοσιεύθηκε στις 25/02/19.

Τέλος ΜΗΠΩΣ τυχόν ο προσφεύγων ενεργεί ως λαγός «τρίτου» αλαζόνα, ο οποίος επινοεί δικαιολογίες ή τεχνάσματα  για να επιτύχει την καθυστέρηση των εργασιών, διότι δεν θέλει να λειτουργήσει «Η θρυλική «Αλάσκα» στην Πλατεία Κεφαλαρίου»…..επί Δημαρχίας Θωμάκου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here