Τί σχέση έχει η νέα ταινία του Τομ Χανκς και το Αντιτορπιλικό «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη;

0
613

Ποιος δεσμός μπορεί άραγε να συνδέει το ιστορικό πλοίο «Βέλος» που εδώ κι έναν χρόνο κοσμεί την παραλία της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του και μια…υπερπαραγωγή του Χόλυγουντ;

Αν και είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, το ιστορικό Αντιτορπιλικό που θαυμάζουν και επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες δεν έχει μόνο το δικό του κεφάλαιο στη ναυτική ιστορία της Ελλάδας, αλλά διά του δίδυμου πλοίου, του «USS Keeling» κυριαρχεί – εμμέσως – στα πλάνα μια εντυπωσιακής ιστορικής ταινίας που μόλις το καλοκαίρι αυτό έκανε πρεμιέρα.

Πρόκειται για το φιλμ «Greyhound» με πρωταγωνιστή τον Οσκαρικό Τομ Χανκς, μια παραγωγή το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στα διαμερίσματα ενός αντιτορπιλικού καθόλα όμοιου με το «Βέλος».

Όσοι περιηγούνται στους χώρους του Ελληνικού αντιτορπιλικού έχουν την ευκαιρία να «μεταφερθούν» σε μια πανάκριβη κινηματογραφική παραγωγή, που σπάει ρεκόρ στις ΗΠΑ.

Η ιστορία

Μια εξάδα Γερμανικών υποβρυχίων, τα σκοτεινά νερά του Ατλαντικού ωκεανού, ένα Αμερικανικό αντιτορπιλικό λίγους μήνες μετά την είσοδο των ΗΠΑ στον Β’ ΠΠ, δεκάδες πλοία με εφόδια για το Ηνωμένο Βασίλειο, τορπίλες, βόμβες βυθού, αγωνιώδεις ελιγμοί, αγωνία και τακτικισμοί μέσα στη νύχτα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here