Την συνεργασία του με τον Νίκο Χιωτάκη ανακοίνωσε ο Δημήτρης Λιανός!…..

0
741

Την συνεργασία του με τον συνδυασμό «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας’» του υποψηφίου Νίκου Χιωτάκη ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 12/04/2019 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Ξανά Γίνεται» Δημήτρης Λιανός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με όλους σχεδόν τους υποψηφίους Δημάρχους Κηφισιάς και έχοντας πλέον καταλήξει σε γνώμες, θεωρώ υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω αυτές και να καταθέσω τους λόγους που με οδήγησαν στην ακόλουθη απόφαση μου.

Καταρχήν, η μεγάλη επιθυμία πολλών (μεταξύ αυτών και εγώ) να ζητήσουν την εκλογή τους στην θέση του Δημάρχου της περιοχής μας, καθιστά την πρόθεση αυτή τουλάχιστον υπερβολική.

Ναι μεν ο νόμος της απλής αναλογικής εκτιμάται ότι θα είναι ο πλέον έντιμος για τις εκλογές των δημοτικών συμβούλων, αυτός όμως δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη διοίκηση ενός Δήμου.

Η διοίκηση ενός Δήμου δεν μπορεί να έχει πολλές αντικρουόμενες αλλά ταυτόχρονα και παραπλήσιες θέσεις ως προς το έργο που καθένας προσπαθεί να επιτελέσει.

Οι προγραμματικές θέσεις μας, καλό θα να είναι να ταυτίζονται, συγκλίνουν και κατόπιν συνεννόησης και συναίνεσης, να μπορούν να ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, τέλος δε να εφαρμόζονται, διαφορετικά δεν θα παράγεται ουσιαστικό έργο.

Το Δ.Σ του Δήμου μας αποτελείται από σαράντα εκλεγμένα μέλη και για να υπάρχει απαρτία χρειάζεται η παρουσία τουλάχιστον εικοσιενός (21) εξ αυτών.

Η σημερινή διοίκηση είχε εικοσιτέσσερα (24) μέλη εκ των οποίων τα οχτώ έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, προκαλώντας ουσιαστικό πρόβλημα στην διοίκηση του σημερινού Δημάρχου κυρίου Γ. Θωμάκου.

Αυτό λοιπόν θα πρέπει να μας προβληματίζει και για την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί ενδέχεται να δημιουργήσει απριόρι συναλλαγές, φανερές ή κρυφές, μεταξύ των υποψήφιων συνδυασμών.

Επίσης ο πληθυσμός των ατόμων που είναι απαραίτητος για την συγκρότηση των συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο είναι πολύ μεγάλος (κατ’ ελάχιστον 45 άτομα έκαστος και υποχρεωτικά με ποσόστωση 60% άντρων και 40% γυναικών) δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση ατόμων με ουσιαστική εμπειρία στην διοίκηση, που ο Δήμος την δεδομένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη λόγω των μετεκλογικών συνεργασιών που θα προκύψουν.

Αξιολογώντας τα προαναφερθέντα, θεωρώ ότι στην εκλογική αυτή αναμέτρηση θα πρέπει να υποστηριχτούν άτομα με περγαμηνές ως προς την αποτελεσματικότητα και την κατάρτιση στα κοινά, άτομα που θα προσφέρουν την γνώση τους και το χρόνο τους για το καλό του Δήμου μας.

Στο πρόσφατο παρελθόν άσκησα τεκμηριωμένη κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης  Ν. Χιωτάκη, με σκοπό όχι να μειώσω την προσφορά και την αυτό-διοικητική διαδρομή του αλλά την αποτροπή της επόμενης Διοίκησης στην επανάληψη των ίδιων λαθών.

Τονίζω δε, ότι είναι κριτική που αν χρειαστεί θα ξανακάνω, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Σαν απάντηση στην κριτική που άσκησα στη σημερινή Διοίκηση και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο, για την οποία δεν μετανιώνω, εισέπραξα μία παρατεταμένη απραξία και όχι τη διόρθωση των «κακώς κειμένων». «Τακτική απραξίας» δηλαδή, με την οποία δεν μπόρεσα να συμφωνήσω, για αυτό και ανεξαρτητοποιήθηκα.

Αντίθετα, ο κ. Ν. Χιωτάκης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προχώρησε σε δημόσια αυτοκριτική, παραδεχόμενος τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του.

Αυτοκριτική, που ενισχύει την αξιοπιστία των προγραμματικών δεσμεύσεων που αναλαμβάνει, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Κατόπιν των ανωτέρων, ζώντας με την οικογένεια μου 57 χρόνια τώρα στην Κηφισιά, και θέλοντας το ένα και μοναδικό πράγμα για τον τόπο μας:

Την όσο τον δυνατόν καλύτερη και ουσιαστική διοίκηση του, αποφάσισα να αλλάξω την θέση μου ως προς την διεκδίκηση της θέσης του υποψηφίου Δημάρχου, συμπράττοντας με τον συνδυασμό μου «Πόλη ξανά γίνεται» με τον συνδυασμό του κυρίου Ν. Χιωτάκη, «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας’», πιστεύοντας ότι θα συμβάλω καθοριστικά στο έργο και στην ανάπλαση του δήμου μας την επόμενη τετραετία, με βάση το ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε.

Ευπρόσδεκτη θα είναι εκ μέρους μου, κάθε καλοπροαίρετη κριτική για το έργο και την συνεισφορά μου μέχρι σήμερα, για τις θέσεις του Αντιδημάρχου Εκάλης και του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας που κατείχα, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κυρίου Γ. Θωμάκου.

Ευχαριστώ όλες και όλους όσους με στήριξαν στην μέχρι τώρα πορεία και ζητώ εκ νέου την στήριξη και ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μία νέα σελίδα θα ανοίξει, στην οποία πιστεύω ότι θα βρεθούν υποστηρικτές για να συνεχίσουμε και να φέρουμε εις πέρας το επιθυμητό και αναγκαίο έργο για τον τόπο μας».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

ΠΩΣ είναι δυνατό ο κ. Δημήτρης Λιανός από την μια μεριά, τον Φεβρουάριο του 2019 να χαρακτηρίζει  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  τον κ. Νίκο Χιωτάκη, σε συνέντευξη του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ με τίτλο «Αξίζουμε μία καλύτερη διοίκηση στον Δήμο Κηφισιάς»,  διότι  το 2014 παρέδωσε την Κηφισιά σε κακά χάλια!! και από την άλλη τον Μάιο του 2019 (τρεις μήνες μετά) να συμπράττει μαζί ΤΟΥ, λέγοντας ότι θα συμβάλει  καθοριστικά στο έργο και στην ανάπλαση του Δήμου Κηφισιάς  την επόμενη τετραετία, με βάση το ΗΘΟΣ και τις ΑΞΙΕΣ που πρεσβεύει!!

ΕΛΑΙΟΣ!! Αυτό δεν λέγεται ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΗΘΟΣ με ΑΞΙΕΣ αλλά ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ με Αντίτιμο!…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here