Τσίπρας: Είστε ανίκανοι να προασπίσετε τα Εθνικά μας συμφέροντα-Από τις χλαμύδες των Πρεσπών στις πιτζάμες του Αιγαίου.

0
453

Έντονη Κριτική εφ’ όλης της ύλης των ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για έλλειμμα ενιαίας στρατηγικής της κυβέρνησης ως προς τα εθνικά, αντιπαραβάλλοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως η κατηγορία περί ανταλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας για τις συντάξεις.

«Η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι επικοινωνία. Και αναρωτιέμαι γιατί έπρεπε να παρακολουθήσουμε όλοι αυτήν τη θλιβερή για τη χώρα μας παράσταση…Όπου διατυμπανίζατε ότι το Oruc Reis δεν πραγματοποιεί έρευνες διότι υπάρχει θόρυβος από τα διπλανά πλοία»σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Δεν πραγματοποιεί έρευνες, άρα δεν παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα. Άρα, γιατί ζητάτε την ενεργοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και του διεθνούς παράγοντα και της ΕΕ για κυρώσεις; Αυτές τις κραυγαλέες αντιφάσεις αντιμετωπίζει κανείς όταν το μυαλό του είναι μόνο στην επικοινωνία. Και στο πώς θα ηρεμήσει το κομματικό του ακροατήριο. Που έμαθε να φορά χλαμύδες στα ρηχά νερά των Πρεσπών αλλά τώρα πρέπει να φορέσει πιτζάμες στα βαθιά νερά του Αιγαίου».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε στα Ελληνοτουρκικά.

«Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με εντάσεις στην περιοχή. Κρίσιμη για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις γιατί έχουμε μία Τουρκία που γίνεται όλο και πιο επιθετική αξιοποιώντας τις αδυναμίες της Ε.Ε.

Μια γείτονα που θέλει να καταστεί ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο, με έναν ηγέτη που βρίσκεται σε μια άλλη σφαίρα και δεν διστάζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του και την προσφορά του. Μια Τουρκία που δεν δίστασε να συνάψει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο»υπογράμμισε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here