Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Μητσοτάκη να παραδίδει το δακτυλίδι της διαδοχής όπως είχε κάνει ο Σημίτης και να δραπετεύει σε Ευρωπαϊκό πόστο.

0
273

Φουντώνουν τα σενάρια τις τελευταίες μέρες που θέλουν τον Μητσοτάκη να δραπετεύει από την Πρωθυπουργία της χώρας και να μην οδηγεί ο ίδιος την ΝΔ στις επόμενες εκλογές ώστε να μην ταπεινωθεί καθώς ξέρει από τώρα ότι δεν θα είναι Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Συνεργασίας που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, ακόμη και αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Μητσοτακη να παραδίδει το δακτυλίδι της διαδοχής οπως ειχε κανει ο Σημιτης και να δραπετεύει σε ευρωπαϊκό πόστο

Ο Πρωθυπουργός ψάχνει τρόπο να ανοίξει τα φτερά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πόστο που είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ακόμη και αν σταματήσει αύριο ο πόλεμος, η κρίση που έχει προκαλέσει θα κρατήσει χρόνια.

Έχοντας σαν αρχή την λαϊκή ρήση, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ και σαν παράδειγμα τον Κώστα Σημίτη σχεδιάζει, αν όλα πάνε καλά, να παραδώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στον μετριοπαθή Νίκο Δένδια κατά πάσα πιθανότητα καθώς είναι ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ηγηθεί μιας Κυβέρνησης Συνεργασίας.

Μάλιστα συνεργάτες του εκτός από τον Κώστα Σημίτη φέρουν σαν παράδειγμα και την διαδοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον Γεώργιο Ράλλη όταν ο Καραμανλής μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βέβαια η επιλογή του Νίκου Δένδια δεν βρίσκει σύμφωνους ηχηρά ονόματα που ονειρεύονται να διαδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και προτιμούν να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές ο Μητσοτάκης ώστε να οδηγηθεί σε ταπεινωτική ήττα και να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όπου οι γνωστοί κύκλοι πέραν του Ατλαντικού θα ξεκαθαρίσουν αν θα στηρίξουν μια πιθανή μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού σε Ευρωπαϊκό πόστο ή θα τον παρατήσουν στην μοίρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here