600 χιλιόμετρα την ώρα: Το Tαχύτερο Tρένο του Kόσμου δεν ακουμπά σε ράγες και είναι πιο γρήγορο από αεροπλάνο

0
276

Το ταχύτερο χερσαίο μέσο στον πλανήτη αποκαλύφθηκε στην Κίνα…

Η Κίνα αποκάλυψε χθες ένα νέο είδος τρένου, μια υπερταχεία τύπου Maglev που μπορεί να ταξιδεύει πάνω στις ράγες με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 600 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το τρένο, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην παραλιακή πόλη του Qingdao, το κάνει το ταχύτερο χερσαίο μέσο σε ολόκληρο των πλανήτη.

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, ώστε να αιωρείται πάνω από τις ράγες, χωρίς ο συρμός να έρχεται σε επαφή με αυτές.  Η Κίνα χρησιμοποιεί αυτήν τεχνολογία περίπου δύο δεκαετίες τώρα, αλλά σε περιορισμένη κλίμακα. Η Σαγκάη έχει μία μικρή γραμμή τύπου maglev που οδηγεί σε ένα από τα αεροδρόμιά της.

Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν γραμμές από και προς τις μεγάλες πόλεις στην Κίνα, η Σαγκάη και η Τσενγκντού έχουν ξεκινήσει τις μελέτες.

Στα 600 χιλιόμετρα ανά ώρα, θα χρειάζονταν μόλις 2,5 ώρες για να ταξιδέψει κανείς με τρένο από το Πεκίνο στη Σαγκάη – ένα ταξίδι άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Συγκριτικά, το ίδιο ταξίδι με αεροπλάνο θα διαρκούσε τρεις ώρες και με «απλές» υπερταχείες 5,5 ώρες.

Χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία επίσης εξερευνούν τις προοπτικές για σιδηροδρομικά δίκτυα τύπου maglev, αν και τα υψηλά κόστη και η ασυμβατότητα με τις υπάρχουσες γραμμές και υποδομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code