SUPER ALERT Politico: Αρμαγεδδών προ των πυλών της Ευρώπης και της Ελλάδος; Οι Ταλιμπάν άνοιξαν τα σύνορα!

0
287

Αρμαγεδδών προ των πυλών! 3 εκ. Αφγανοί έχουν ήδη φύγει  και κατευθύνονται στην Ευρώπη μέσω του άξονα Πακιστάν-Ιράν-Τουρκία-Ελλάδα….

Ο απεσταλμένος του Politico o οποίος  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, Bruno Macaes μεταφέρει δραματικές εικόνες με εκατομμύρια εσωτερικούς πρόσφυγες από όλη τη χώρα να έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη, ενώ ήδη έχουν εγκαταλείψει την χώρα 3 εκ. άνθρωποι, που βρίσκονται στο Ιράν, με τους Ταλιμπάν να έχουν ανοίξει τα σύνορα ώστε να ξεφορτωθούν την εσωτερική αντιπολίτευση!

Όπως αντιλαμβανόμαστε το πιθανότερο ταξίδι αυτών των ανθρώπων, θα είναι Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ιράν-Τουρκία-Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα νέο κύμα εκατομμυρίων μεταναστών προς τη χώρας μας, τις επόμενες βδομάδες.

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και κανείς από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί! 

Αυτή τη στιγμή οι Ταλιμπάν επελαύνουν χωρίς αντίσταση και βρίσκονται στα 80 χλμ. από την Καμπούλ!

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η Ελλάδα εκτός από το να φυλάξει τα σύνορα της δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Την κύρια ευθύνη την φέρουν οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν που αποσύρθηκαν από το Αφγανιστάν χωρίς καμία απολύτως εγγύηση και συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων και φυσικά η ΕΕ που δεν τους πίεσε!

Υ.Γ. Κύριε Μητσοτάκη εκατομμύρια Αφγανοί κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς Ελλάδα- Τι θα κάνετε;

Με τους Ταλιμπάν, που ελέγχουν ήδη τα 2/3 της χώρας, να βρίσκονται εντός 70 χιλιομέτρων από την Καμπούλ, η πτώση της πρωτεύουσας και ολόκληρου του Αφγανιστάν είναι πλέον θέμα ημερών και μαζί με αυτό μεταναστευτικές ροές εκατομμυρίων ανθρώπων προς την Ελλάδα.

Τη στιγμή που μιλάμε εκατομμύρια Αφγανοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα προς Ιράν και Πακιστάν βάζοντας πλώρη για Ευρώπη, αφού οι Ταλιμπάν έχουν ανοίξει τα σύνορα!. Μόνο το Ιράν έχει 3 εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες.

Είμαστε μπροστά σε μία μεταναστευτική κρίση πολλαπλάσια του 2015 όπου 2,3 εκατομμύρια Σύριοι πέρασαν από την Ελλάδα, καθώς οι Αφγανοί είναι πολύ περισσότεροι (45 εκατομμύρια), ενώ τα Ευρωπαϊκά κράτη δεν είναι διατεθειμένα να πάρουν μετανάστες στις χώρες τους, κάτι που φέρνει την Ελλάδα στο φάσμα της πληθυσμιακής εξαφάνισης!

Μόνο η Καμπούλ έχει 4,5 εκατομμύρια κατοίκους και αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια άλλοι από όλο το Αφγανιστάν, γεμίζοντας τα πάρκα και τις πλατείες!

Μόλις πέσει η πρωτεύουσα εντός ημερών όλοι αυτοί θα μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω του άξονα Πακιστάν-Ιράν-Τουρκία-Ελλάδα.

Ο δρόμος μέσω Πακιστάν.

Είναι σίγουρο ότι σε λίγες βδομάδες αν όχι ημέρες στα Τουρκικά παράλια και στον Έβρο θα βρεθούν εκατομμύρια Αφγανοί έτοιμοι να περάσουν  στην Ελλάδα, αλλά η Κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ενεργοποιηθεί, ούτε φυσικά η ΕΕ.  Αν περιμένει να φτάσουν όλοι αυτοί απέναντι για να ενεργοποιηθεί θα είναι πολύ αργά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρέπει να ενεργήσουν άμεσα εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εντός Ελλάδος θα πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να εξασφαλιστεί εθνική συναίνεση για σκλήρυνση στάσης, ενώ θα πρέπει ήδη από σήμερα να ενισχύσουν τον φράχτη στον Έβρο και τις φρουρές όπως και τις περιπολίες του λιμενικού.

Εκτός Ελλάδας θα πρέπει να συγκαλέσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου θα πρέπει να προειδοποιήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες πως αν δεν δεχθούν να πάρουν ΟΛΟΥΣ τους Αφγανούς μετανάστες, θα αντιμετωπιστούν ως εισβολείς, καθώς πλέον τίθεται θέμα Eθνικής επιβίωσης!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δραματικές Στιγμές-Σε 72 ώρες «πέφτει» η Καμπούλ!

Ασταμάτητοι οι Ταλιμπάν-Θα γεμίσει με μετανάστες η Ελλάδα!-Φεύγουν δεκάδες πολίτες από την χώρα…

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν. Τα τελευταία λεπτά έχουν λάβει χώρα τα εξής γεγονότα:   

-Οι Ταλιμπάν δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας σε υπαλλήλους ξένων διπλωματικών αποστολών και οργανώσεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν

-Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γκανί αναμένεται να εγκαταλείψει τη χώρα σύντομα

-Το Aμερικανικό Yπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 3 τάγματα έχουν ξεκινήσει για την εκκένωση του προσωπικού στην πρεσβεία της Καμπούλ και θα βρίσκονται στην περιοχή το Σαββατοκύριακο

-Βρετανοί αλεξιπτωτιστές, τμήμα της 16ης Ταξιαρχίας Αεροπορικών Επιθέσεων, αναχώρησε για την Καμπούλ

-Το CNN και η The Washington Post, επικαλούμενα πηγές από τη διοίκηση των ΗΠΑ, ισχυρίζονται ότι η Καμπούλ θα μπορούσε να πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν τις επόμενες 72 ώρες

Η Δανία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν σήμερα πως κλείνουν προσωρινά τις πρεσβείες τους στην Καμπούλ, λόγω της κατάστασης ασφαλείας που ολοένα και επιδεινώνεται στο Αφγανιστάν και απομακρύνουν το προσωπικό τους.

Έκτακτη συνάντηση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ. 

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα προκειμένου να συζητήσουν τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο Αφγανιστάν και να συντονίσουν τα εθνικά μέτρα για τη μείωση του προσωπικού των πρεσβειών στην Καμπούλ, δήλωσε πηγή ασφαλείας την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Δυτική συμμαχία τελείωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες και απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων της από τη χώρα, όμως εξακολουθεί να είναι ένα φόρουμ συντονισμού των εθνικών μέτρων εκεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Αφγανιστάν: Μπαίνουν στην Καμπούλ οι Ταλιμπάν.

Εγκαταλείπουν τη χώρα ξένοι πολίτες-Εκκενώνονται πρεσβείες…

Οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα Καμπούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Είχε προηγηθεί η κατάληψη της πόλης στρατηγικής σημασίας Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, με τους Ταλιμπάν να έχουν θέσει πλέον υπό τον έλεγχό τους το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι και κάτοικοι.

«Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες αυτή τη στιγμή στη Τζαλαλάμπαντ, διότι ο κυβερνήτης παραδόθηκε στους Ταλιμπάν»...δήλωσε Αφγανός αξιωματούχος στην πόλη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η παράδοση «ήταν ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν οι ζωές αμάχων»…πρόσθεσε.

Δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την πτώση της πόλης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ2: Ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν: Η εξουσία στα χέρια των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν, σε λιγότερο από δέκα μέρες από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, κατάφεραν να φτάσουν στην πρωτεύουσα. Συνομιλίες για αλλαγή σκυτάλης ενώ ξένοι διπλωμάτες απομακρύνονται. Διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει βία και κάλεσμα στους πολίτες να παραμείνουν στη χώρα. Η κατάρρευση της Aμερικανικής πολιτικής στην εμπόλεμη χώρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

-Ο Αφγανός πρόεδρος  Άσραφ Γάνι έφυγε από τη χώρα, όπως μεταδίδει το Αφγανικό ΜΜΕ TOLO News. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Al-Jazeera.

-Αντιπροσωπεία της Αφγανικής κυβέρνησης θα ταξιδέψει στο Κατάρ σήμερα για να συναντηθεί με εκπροσώπους των Ταλιμπάν.

-Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής COBRA σήμερα για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

-Η Γερμανία έκλεισε σήμερα την πρεσβεία της στην Καμπούλ, με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να καλεί εκ νέου τους Γερμανούς υπηκόους να φύγουν από το Αφγανιστάν.

-Το ΝΑΤΟ θα διατηρήσει τη διπλωματική παρουσία του στην Καμπούλ και θα βοηθήσει προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο της πόλης, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας πως η Συμμαχία «αξιολογεί συνεχώς τις εξελίξεις»

-Το προσωπικό της Ιταλικής πρεσβείας στην Καμπούλ θα επιστρέψει στη Ρώμη σήμερα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών. Τα περισσότερα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας εγκατέλειψαν το κτίριο χθες και βρίσκονται πλέον στο αεροδρόμιο.

-Το προσωπικό της πρεσβείας της Σουηδίας αναχωρεί από την Aφγανική πρωτεύουσα και η επιχείρηση εκκένωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αν Λίντε.

-Μεγάλη είναι η ανησυχία στην Αθήνα μετά τη δραματική τροπή που πήρε τα τελευταία 24ωρα η κρίση στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να θέτουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα και την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Η Αθήνα φοβάται ότι οι τελευταίες εξελίξεις, θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Τουρκία και από εκεί πιθανότατα στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here