Ανοικτή επιστολή του κ. Χαράλαμπου Μαυρομμάτη προς την Kifisia Press.

0
456

Κεφαλάρι 16.07.13

Αξιότιμε σεβαστέ έντιμε κύριε εκδότη της καθημερινής διαδικτυακής εφημερίδας Kifisia Press και αγαπημένε συμπολίτη,

Αγαπητέ κύριε Δημήτρη Αγγελίδη θέλω να σας συγχαρώ για το έγκαιρο και έγκυρο ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας. Δηλαδή την ηλεκτρονική εφημερίδα των πολιτών των Β. Προαστίων, αφού είστε μοναδικό παράδειγμα αντικειμενικής και σφαιρικής ενημέρωσης των συμπολιτών μας εφ όλων των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία των Βορίων Προαστίων.

Στο πολύ καλό σας ρεπορτάζ περί της παρουσίας του Δήμου μας (στον οποίο δημαρχεύει επί 11 χρόνια ο δήμαρχος Χιωτάκης) σε τρεις υποθέσεις!! (ένοιωσα ντροπή), από τις 20 παραπεμπόμενες περιπτώσεις δημοτικής απειθαρχίας στο Πειθαρχικό Όργανο, από τον Γ. Γ. Αποκέντρωσης δ/σης Αττικής, και με τον πνευματώδη έξυπνο τρόπο που το παρουσιάσατε, θέλω και να σας το επιβεβαιώσω και να σας το συμπληρώσω ώστε να πληροφορηθεί λεπτομερειακά ο καθείς συμπολίτης μας ποιες είναι και τι σημαίνει να υπάρχουν 3 παραπεμπόμενες υποθέσεις παράβασης καθήκοντος.

– Η πρώτη αφορούσε παράβαση καθήκοντος των 22 δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα εκτός από 2-3 της αντιπολίτευσης που ψήφισαν «παρών» όλοι οι άλλοι ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου για την «υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» και ψήφισαν «Όχι».

– Η δεύτερη αφορούσε τον ίδιο τον δήμαρχο Χιωτάκη για την «άρνηση συνεργασίας του με τον Συνήγορο του Πολίτη».

– Η τρίτη αφορούσε τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Ερυθραίας για την στάση τους στην περίπτωση της «υπόθεσης Μπαλάσκα».

Όλες τους και τις τρεις υποθέσεις τις ενώνει η σφραγίδα της προσωπικής τακτικής του δημάρχου Χιωτάκη. Απλά οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κοινοτικοί είναι που ταλαιπωρούνται από τις δικές του επιλογές! Γιατί άραγε το αποδέχονται; Άσχετα εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κοινοτικοί έχουν διαρκή, συνεχή και πληθώρα νομικής αρωγής των δικηγόρων του Δήμου.

Είναι αλήθεια ότι το «γράμμα» του Νόμου τους δίνει το δικαίωμα να παραστούν με πληρεξούσιο δικηγόρο, όπως και έκαναν, αλλά όμως η «ουσία» όπως και η αίσθηση της αγνόησης του Οργάνου με την απουσία τους παραμένει , όπως παραμένει και το ερώτημα «τι φοβόντουσαν και δεν απολογήθηκαν ούτε γραπτώς ούτε με την παρουσία τους;»

Ανησυχούσαν μήπως κάποιος από τους 22 δημοτικούς συμβούλους απαντούσε «φάλτσα» σε κάποια ερώτηση των μελών του Προεδρείου (όπως την «έπαθε» σε ερώτηση και ο μάρτυράς τους δ/ντής Πολεοδομίας κ. Η. Σπυρόπουλος και χρειάστηκε την επέμβαση των δύο δικηγόρων του Δήμου για να επανέλθει…πράγμα όμως που αμέσως επισημάνθηκε – η παρέμβασή τους – από τον πρόεδρο του Οργάνου!) και έτσι θα έπεφτε στο κενό η συλλογική νομική υπερασπιστική στάση τους; Ή μήπως φοβόντουσαν κάτι άλλο;

Όχι! Ο δήμαρχος Χιωτάκης ο οποίος και έχει και τη συλλογική ευθύνη της χρηστής διοίκησης του Δήμου, δεν ήταν παραπεμπόμενος, τον «προφύλαξε» ο τότε Γ. Γ. Αποκεντρωμένης δ/νσης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος!

Τον θυμάστε τον απελθόντα Γ. Γ. κ. Ηλία Λιακόπουλο , είναι αυτός που ήρθε να βοηθήσει το δήμαρχο Χιωτάκη στον προεκλογικό του αγώνα, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2010, κα να μας πει ότι: « το έργο του δημάρχου Χιωτάκη με την διαχείριση των σκουπιδιών και με την εφαρμογή του διαμετακομιστικού σταθμού (σ.σ. στην παρόχθια δασική τοποθεσία του Κηφισού!) είναι παράδειγμα για κάθε έναν ενδιαφερόμενο…..» (σ.σ. Προπομπού του εργ. Βαμάλας που θα γίνει 5 βήματα πιο εκεί…..κάτι ήξερε…..).

Επ’ ευκαιρία σας ενημερώνω ότι εμφανίστηκε και τέταρτος δικηγόρος!! κατά του συμπολίτη τους δηλαδή της «υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» όπου μετά:

– τον αξιότιμο σεβαστό έντιμο κ. Λεωνίδα Λώρα (γνωματεύσεις και προσφυγή στην επιτροπή 152),

– τον αξιότιμο σεβαστό έντιμο κ. Γιώργο Στρούντζα (προσφυγή στο ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο Αθηνών),

– τον αξιότιμο σεβαστό κι έντιμο κ. Χατζηγιαννάκη- υιό- (δικηγόρος υπεράσπισης στην ποινική διαδικασία) εμφανίστηκε και τέταρτος δικηγόρος, 

– ο αξιότιμος σεβαστός έντιμος κ. Κώστας Δεμερτζής ο οποίος και δικαιολόγησε την παρουσία του με την γνωμάτευσή του, ότι: «και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης σχεδόν με τα ίδια δικαιώματα των βουλευτών…»

Κηφισιώτες Πολίτες, και αναφέρομαι στους τουλάχιστον 60% και στους 59.000 συμπολίτες μου, που δεν τον θέλουμε για δήμαρχο , «σκάστε και πληρώνετε» στα δημοτικά τέλη σας τις αμοιβές τους , για να κάνει το «καπρίτσιο» του ο ανώτατος άρχοντας δήμαρχος Χιωτάκης, στους μη αρεστούς σε αυτόν συμπολίτες του……

Υπάρχει και ο πέμπτος δικηγόρος κατά εμού από τον δήμαρχο Χιωτάκη, στην προσωπικών και παράλογων επιλογών του και δικών του ερμηνειών, υπόθεση, και είναι ο αξιότιμος σεβαστός έντιμος κ. Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης – πατέρας- που ήταν και συνεργαζόμενος δικηγόρος στον ΕΣΔΚΝΑ όταν ήταν πρόεδρός του ο δήμαρχος Χιωτάκης.

Τελικά και οι τρεις παραπεμπόμενες υποθέσεις στο Πειθαρχικό Όργανο, αποδεικνύουν ποιο είναι το επίπεδο της δημοτικής διοίκησης του τρις – χρισμένου άνωθεν – κομματικού δημάρχου του 39% του α΄ γύρου και των 11.000 ψήφων επί των 70.000 ψηφοφόρων.

Είμαι κάτοικος Κηφισιάς από τον Μάρτιο του 1960 και δεν θυμάμαι τέτοιο «χάλι» Δημοτικής Διοίκησης, αλλά ούτε και τέτοια έκθεση των «άπλυτων» μας σε δημόσια θέα ανά το Πανελλήνιο. Να μας ζήσουν όλοι και όσοι είναι μαζί του, ακόμη, και όσοι τον ακολουθούν, ακόμη!……

Εκμεταλλευόμενος δε της παρούσας ενημέρωσής μου θέλω να κάνω και τη διάκριση ότι δεν κέρδισε ο «Δαυίδ» Χαράλαμπος Μαυρομμάτης τον «Γολιάθ» δήμαρχο Χιωτάκη αλλά η δικαίωση της «υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» , που ανήκει σε όλους τους Πολίτες του Ελληνικού Κράτους , είναι το παράδειγμα Αντίστασης για κάθε έναν συμπολίτη μας εάν δεν θέλει μετά από κάθε ψήφο Εκλογών να τον ονομάζουν «κοψοχέρη».

Με τελευταίο παράδειγμα την κυβέρνηση της «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου! Δηλαδή των νέων μέτρων …και της κυβέρνησης της «ανάπτυξης»! δηλαδή των νέων απολύσεων…και της κυβέρνησης της «ακύρωσης» του χαρατσιού! Δηλαδή του νέου βαρύτερου φόρου ακινήτων……κ.ο.κ. και τι να πεις και τι να αφήσεις…πόσα ψέματα να θυμηθείς και πόσες υποσχέσεις να ξεχάσεις……

Οι εκλογές έρχονται , και μάλιστα οσονούπω! Όταν θα καταρρεύσει με γδούπο η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά (η πρώτη ήταν του 1993) έτσι ακριβώς με τον ίδιο γδούπο θα εξαϋλωθεί και η δυναστεία του καθεστώτος της δημαρχίας Χιωτάκη, όσους δικηγόρους και εάν χρησιμοποιεί!!

«Είναι πολλές οι Δίκες Άρη»……για τα λεφτά Άρη: δεν ξέρω! δεν είδα! δεν άκουσα!

Ας αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τη διάδοχη κατάσταση , η καταστροφή της πόλης μας από τη δημαρχία Χιωτάκη είναι μεγάλη και χρειάζονται ικανοί και αγωνιστές συμπολίτες μας για να αναλάβουν το έργο της ανοικοδόμησης. Ας τους ενεργοποιήσουμε λοιπόν. Προς Θεού: «ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ»…όχι άλλο οι ίδιοι και οι ίδιοι…..

Τον Οκτώβριο 2013 θα δημοσιευθεί η Απόφαση αυτού του δεύτερου Πειθαρχικού που έσυρε τους δημοτικούς συμβούλους του η τακτική της αυταρέσκειας, της εκδικητικότητας, της αλαζονείας, της περιφρόνησης των Νόμων , της δυναστείας του καθεστώτος της δημαρχίας Χιωτάκη, δηλαδή ο ίδιος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στον πολύτιμο χώρο της εφημερίδας σας. Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Αγαπητέ Δημήτρη Αγγελίδη,
Με εκτίμηση στην αφιλοκερδή προσπάθειά σας, με σεβασμό στο λειτούργημά σας και τελικά, με αγάπη όπως αρμόζει μεταξύ συμπολιτών.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Π. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ 24 ΚΕΦΑΛΑΡΙ- ΚΗΦΙΣΙΑ 14562
ΤΗΛ: 210 8013079- ΦΑΞ: 210 8085570.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here