Γ. Βαληνάκης: «Να σε φτύνουν και εσύ να λες ότι ψιχαλίζει η πολιτική Μητσοτάκη»

0
330

Ο καθηγητής Βαληνάκης, κουμπάρος και Υφυπουργός Εξωτερικών στις Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλη: «Όλοι αυτοί οι πάρα πολύ χαμηλοί τόνοι και έκκληση συνεχώς για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση από μεριά της Ελλάδας, προσβάλει το Εθνικό ένστικτο του Έλληνα»

Ο Ιωάννης Βαληνάκης είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.  

«Ο κ. Δένδιας εξέφρασε χθες την καταπιεσμένη αγανάκτηση που νιώθει ο Ελληνικός λαός, από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, από την αρχή δηλαδή του 2020, πριν από ένα χρόνο. Για τις συνεχείς δηλαδή προκλήσεις, τις ιταμές προκλήσεις και προσβολές που δέχεται από την Τουρκία.

Άγγιξε ευαίσθητες χορδές κάθε Έλληνα, που αν θέλετε, κουράστηκε, εγώ έτσι το αισθάνομαι, γιατί είδα ένα πρωτοφανές κύμα υποστήριξης στα κοινωνικά μέσα, στον κ. Δένδια, και αυτό εξηγείται ακριβώς, επειδή είχε κουραστεί, με μια πολιτική, θα την πω έτσι λαϊκά, σε φτύνει η άλλη πλευρά και εσύ λες ψιχαλίζει.

Δηλαδή όταν έρχεται η Τουρκία και σου λέει θα υποκύψεις στα θέματα που σου βάζω, είτε με το καλό είτε με το κακό, και εσύ απαντάς αχρείαστες προκλήσεις.

Όλοι αυτοί οι πάρα πολύ χαμηλοί τόνοι και έκκληση συνεχώς για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση από μεριά της Ελλάδας, προσβάλει το Εθνικό ένστικτο του Έλληνα, και αισθανόταν όλο αυτό τον καιρό ότι είχαν ξεπεράσει το επίπεδο πλέον, το γνωστό ήδη από το παρελθόν, επίπεδο προκλήσεων των Τούρκων, και λοιπόν δεν υπήρχε απάντηση από την Ελλάδα.

Ε, αυτή η απάντηση δόθηκε προχθές από τον κ. Δένδια, με τον τρόπο που δόθηκε μπροστά στα Μέσα Ενημέρωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here